installatie van Auto camera
 Onderhoud Branddeuren  thumbnail

Onderhoud Branddeuren

Published Aug 01, 23
4 min read

Signalisatie Voor Brandbestrijding

  1. 5.1 Kogelkraan De kogelkraan werkt op het principe van een doorboorde kogel. Staat de doorboring in lijn met de toevoer en de afvoer dan kan het water erdoor stromen. Draai je de kogel 90 graden dan zit er tegen de aanvoer en de afvoer een gesloten kogel die het water tegenhoudt.

Een andere toepassing hiervan zien we bijvoorbeeld bij de riolering van een bassin, dat alleen leeg mag lopen als het uiteinde ook daadwerkelijk op de gebouwriolering is aangesloten. 1. 5.2 Vlinderkraan De kogelkraan is bij grotere diameters nogal prijzig. Bij grotere diameters grijpen we daarom naar de vlinderklep. De vlinderklep werkt met het principe van een platte schijf die op een draaipunt in het midden van de buis bevestigd is. Wetgeving Brandwerende Wanden.

Op het moment dat de kraan dicht zit staat de schijf dwars op de stroomrichting waardoor de randen van de schijf overal tegen de wand van de buis aankomt. Specialist Pictogrammen. In het theater zullen we Figuur 32 Opengewerkte vlinderkraan deze kraan niet zo heel vaak tegenkomen aangezien we meestal niet erg grote leidingdiameters hebben (Procedures Noodplannen).

  1. 5.3 Membraankraan Willen we de hoeveelheid water nauwkeuriger regelen dan alleen open of dicht dan blijft er een aantal opties over. Je kan dan bijvoorbeeld gebruik maken van de membraankraan. Dit type kraan werkt met een rubberen membraan dat je zo in kan drukken dat het de gehele buis afsluit.

ALL FIRE SECURITY

Risquons-Toutsteenweg 536, 7700 MOESKROEN
+32 (0)56 42 32 29
Klik hier voor meer

Doordat de kraan werkt op basis van een schroefdraad kan de waterstroming heel nauwkeurig beïnvloed worden. Een nadeel is dat je de kraan niet van het Figuur 33 Opengewerkte membraankraan ene op het andere moment vol open kan zetten. Afhankelijk van de soort moet je altijd 360 graden of meer draaien.

Noodplannen Op Maat

Een voordeel van dit type kraan is dat je zonder problemen flink vervuilde vloeistof met modder of klei erin kan afsluiten. Informatie Automatisch Blussysteem Serverruimtes. Deze eigenschap is bijvoorbeeld erg prettig om de hoeveelheid water die je afvoert naar het riool aan te kunnen passen aan de afvoermogelijkheden van het theater, zodat de wasbak, put of toilet waarin je het water afvoert niet overstroomt.

5 (pc randapperatuur zijn zeer populair).4 Huis- tuin en keukenkraan Een andere optie om het debiet te kunnen regelen kennen we allemaal als de huis- tuin- en keukenkraan. Het nadeel van deze kraan is dat je aardig wat druk nodig hebt om er een hoeveelheid water door te laten lopen, ook al staat deze geheel open.In zo’n geval staat er, in verhouding tot een pomp of een aansluiting op de vaste waterleiding, namelijk erg weinig druk op de leiding, er kan dan beter gekozen worden voor een kogelkraan. Verder is het nadeel van de huis- tuin- en keukenkraan dat deze enkel met schoon water gebruikt kan worden (Leveranciers Huur Brandblusmaterieel).

5.5 Thermostaatkraan28 Als met warm water gewerkt gaat worden is het essentieel dat de temperatuur voor de acteurs nooit te hoog kan worden. Gebruik hiervoor geen mengkranen. Deze kranen mixen namelijk koud en warm water aan de hand van waterdruk. Valt nu de druk van het koude water weg, omdat iemand bijvoorbeeld op een slang gaat staan, dan krijgt een acteur ineens een gevaarlijk hete douche van tachtig graden over zich heen.

Door temperatuur geregeld in plaats van druk geregeld (Leveranciers Risicoanalyse Brand). Deze kranen zijn er in twee types die voor huishoudelijk gebruik en de veiligheidsthermostaatkraan voor gebruik in zorginstellingen. Het laatste type kan op geen enkele manier water uitvoeren met een temperatuur die gevaarlijk is. Deze sluit namelijk gegarandeerd het hete water af, bij het wegvallen van de koud water toevoer.

Onderhoud Branddeuren

Dit laatste model is gemakkelijk te voorzien van slangkoppelingen en dus het meest geschikt voor theatertoepassingen. 1 (Branddeuren). 5.6 Afstandsbestuurde kranen en kleppen De meeste kleppen en kranen zijn ook verkrijgbaar in een pneumatisch-, elektrisch- of elektromagnetisch- bediende uitvoering. Het voordeel hiervan is dat je kleppen op afstand open en dicht kan doen waardoor er minder mensen nodig zijn en kranen niet meer binnen handbereik hoeven te zitten.

Sommige switchpacks kunnen moeite hebben met de kleine belasting van de elektrische kleppen, of juist van de piekstromen die er ineens kunnen lopen. Levert dit echt veel gedoe op, dan is het mogelijk om een relais switchpack te gebruiken of om een relais door een switchpack te laten schakelen. 1.

Deze klep is bedoeld om water maar in één richting door te laten, waardoor vervuild water bij het wegvallen van de druk van de waterleiding nooit terug het leidingnet in Figuur 35 Keerklep kan worden gezogen (Noodverlichting Huren). Als we werken met tijdelijke waterinstallaties zoals we die in het theater tegenkomen dan zullen we deze klep moeten gebruiken - Wat Is Een Interventiedossier.

Latest Posts

Alarmsystemen - Zorg En Veiligheids Shop

Published Jan 16, 24
7 min read

Brandhaspels Schoonmaken

Published Aug 01, 23
10 min read